A hagyományos kultúrák tisztában voltak a csontleves csodás összetevőivel, ezért rendszeresen fogyasztották. A modernkori funkcionális táplálkozási irányzatok újra felfedezték az alaplé terápiás, gyógyító hatását.
A hosszan, lassú tűzön főzött csontlevesek nemcsak mikrotápanyagokban gazdagok, hanem szervezeted számára szükséges eszenciális aminosavakat is biztosítják.
A tipikus csirke/hal/rizs/brokkoli fitnessdiétázóknak van egy rossz hírem, SZÍNHÚSOKBÓL és táplálékkiegészítőkből, nem elégséges bevinni vagy nem fognak megfelelően hasznosulni az aminosavak!Szükségünk van az olyan aminosavakra is amelyeket az állati porcok, csontok, kötőszövetek tartalmaznak. Ezeknek a kötőszöveteknek a legfontosabb összetevője a kollagén, amit egy jól elkészített csontleves bőségesen tartalmaz.
Nemcsak az egészségedre, a bélrendszer regenerálására van pozitív hatással ez a csodás főzet, hanem a bőröd és a hajad minőségét, szerkezetét is javítja, rendszeres, napi fogyasztása hozzájárul egészséged hosszútávú megőrzéséhez.
Tipp, ahogy én csinálom: Hetente főzök egy jó nagy fazékkal lassú tűzön ( 12-16 órán át) a végén felzöldségezem, csinálok belőle húslevest. A maradék alapelvet leszűröm 1 heti adagot elteszek a hűtőbe és ezt adagolom minden további ételhez ami a hét folyamán készül. Próbáljátok ki!😊
Mennyire tetszett? / How much did you like it?
Klikk a csillagra / Click a star