Na azért ez kemény!😡 Zéró kalóriás palacsinta szirup 1890 Ft-ért, kíváncsian néztem meg az összetevőit, mit tudhat ennyiért : víz, egy kis kakaópor, mesterséges édesítőszerek és aromák tömkelege, csodás 0 kalóriás marketinggel. Tuti finom és tuti rajta a haszon is, de az biztos hogy egészségesnek semmiképpen sem mondható!
Ezek az élelmiszer ipar legnagyobb csapdái, amibe a gyanútlan diétázó fogyasztó minduntalan belesétál. Ne vegyünk kemikáliát, ne együnk műanyagot! Együnk természetes, igazi ételeket! Ha csokit szeretnénk csurgatni a palacsintánkra, akkor inkább válasszunk jó minőségű magas kakaó és kakaóvaj tartalmú, alacsony cukortartalmú termékeket (Aldiban, Sparban is kapható ilyen)!
Csokiimádó egészségtudatos facebook lakók figyelem! Főzött, feldolgozott csokoládé helyett fogyasszatok antioxidánsokban és mikrotápanyagokban gazdag kakaóbabot, kakaóvajat, kakaóport. Megtalálható benne nagy mennyiségben a magnézium, vas, króm, mangán, cink, réz és C vitamint is tartlamaz. A kakaó jó hatással van a szívre és keringési rendszerre, vesére, lépre.
És hogy miért vonzódunk annyira a csokihoz? A válasz a benne található „boldogság-vegyületeknek” köszönhető (ananbamid, triptofán, szerotonin). Ha csokit eszünk akkor ezek az összetevők stimulálják a hangulatunkat, támogatják a stresszvédő mechanizmusainkat.
Van a kakaóban koffein? Nos, a közvélekedéssel ellentétben az igazság az, hogy csak elenyésző mennyiségben. Egy átlagos kakaóbab minta 0-1000 milliomodnyi koffeint tartalmaz, ami huszada a presszókávénak. Ami közel sem akkora mennyiség ami megmagyarázná a csokoládéhoz való vonzódásunkat. netán függőségünket. Ma már tudjuk hogy a kakaó tartalmazza a legtöbb teobromint, ami szerkezetében rokona a koffeinnek, nem serkenti az idegrendszert, értágító hatásánál fogva viszont megkönnyíti a szív munkáját.
Ajánlott napi bevitel testsúly arányában:
1 kakaóbab 10 kg-ként.
Mennyire tetszett? / How much did you like it?
Klikk a csillagra / Click a star